Prima conferinţă naţională a serviciilor de îngrijire pe termen lung: “O viziune socio-medicală integrată a îngrijirilor pe termen lung”

Publicat la 04 Apr 2024

Asociaţia Directorilor Instituţiilor pentru Vârstnici (ADIV) şi Primăria municipiului Moineşti AU ORGANIZAT în perioada 4-6 noiembrie  2022 prima conferinţă naţională a serviciilor de îngrijire pe termen lung. Tema de anul acesta, “O viziune socio-medicală integrată a îngrijirilor pe termen lung”, iniţiază o dezbatere amplă în jurul îngrijirii şi protecţiei persoanei vârstnice.

A DOUA EDIȚIE A CONFERINȚEI NAȚIONALE A SERVICIILOR DE ÎNGRIJIRE PE TERMEN LUNG: "Ne pasă de seniorii României - Promovarea de bune practici în centrele rezidențiale ”

Publicat la 04 Apr 2024

Asociația Directorilor Instituțiilor pentru Vârstnici, în parteneriat cu Universitatea Bioterra, a organizat în perioada 20 - 21 noiembrie 2023, în București A DOUA EDIȚIE A CONFERINȚEI NAȚIONALE A SERVICIILOR DE ÎNGRIJIRE PE TERMEN LUNG, anul acesta cu tema "Ne pasă de seniorii României - Promovarea de bune practici în centrele rezidențiale”.

EAN Vision for Long Term Care in Europe

Publicat la 16 Dec 2019

EAN a organizat o conferință pe 22 noiembrie la Bruxelles despre viitorul îngrijirii pe termen lung în Europa. Cu ocazia conferinței a fost prezentată viziunea EAN LTC 2030, redactată de un grup de lucru dedicat in cadrul EAN. Împreună cu reprezentanți ai Comisiei Europene și alți actori din domeniul îngrijirii vârstnicilor, EAN a discutat despre implicațiile politice și a formulat recomandări pentru noua Comisie Europeană și pentru noii membri ai Parlamentului European.

European Social Dialogue for the Social Services Sector – ‪state of play‬ and ways forward

Publicat la 19 Iul 2019

Pe 27 iunie, la Bruxelles, a avut loc Conferinta finala PESSIS+ “European Social Dialogue for the Social Services Sector – ‪state of play‬ and ways forward”. O placuta revedere cu alti profesionisti din domeniu intr-un cadru european si o ocazie prielnica pentru confruntari pe tema dialogului social si a viitorului ingrijirilor pe termen lung in Europa si tarile membre.

15 septembrie 2018 - Adunare Generala E.A.N. in Praga, Republica Ceha

Publicat la 24 Sep 2018

Sambata, 15 septembrie 2018, dupa terminarea lucrarilor din programul conferintei internationale "Is there a future of Long-term Care in Europe? What can we learn from each other...", reprezentantii statelor membre ale E.A.N. s-au intrunit in Adunare Generala la Praga sub indrumarea presedintelui Jiri Horecky. Din partea Romaniei au participat presedintele A.D.I.V Romania Cerasela Maria Maciuca si Monika Caracuda, vicepresedinte.

Agenda de lucru se poate sintetiza astfel:

1° Conferinta Comuna E.D.E.- E.A.H.S.A. (E.A.N.)

Publicat la 24 Sep 2018

In perioada  13 - 14 Septembrie 2018 a avut loc la Praga in Republica Ceha conferinta internationala "Is there a future of Long-term Care in Europe? What can we learn from each other...", prima conferinta comuna organizata de E.D.E. si E.A.H.S.A. sub emblema E.A.N.. La aceasta conferinta au participat peste 400 de persoane reprezentand cele 28 de tari ce fac parte din reteaua E.A.N.

Conferinta internationala "Recent Trends in Social Sciences. Innovative Practices in Long Term Care"

Publicat la 22 Apr 2018

Cu deosebita placere si bucurie va semnalam conferinta internationala "Recent Trends in Social Sciences (5th edition). Innovative Practices in Long Term Care (4th edition)" ce se va desfasura in perioada 15-16 mai 2018 in cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi 
(Aula Magna “Mihai Eminescu”, “Hall of Lost Steps“, “Ferdinand Conference Room”).

13 aprilie 2018 - Adunare Generala E.D.E. in Bucuresti, Romania

Publicat la 22 Apr 2018

Vineri, 13 aprilie 2018, reprezentantii celor 20 de asociatii respectiv state membre ale E.D.E. in frunte cu presedintele Jiri Horecky s-au intrunit in Adunare Generala la Bucuresti. Oaspete special a fost Aad Koster, presedintele asociatiei europene EAHSA. Cele două asociații puternice au pus bazele unui viitor comun : European Ageing Network (EAN). Onoarea gazduirii acestei intalniri a revenit Centrului pentru persoane varstnice Acad.

ADIV Romania in Europa

Publicat la 04 Oct 2017

Intre 27 si 29 septembrie a avut loc la Torun (Polonia) cea de-a 20-a Conferința Internaționala pe tema Îngrijirilor pe Termen lung organizat de Fundația TZMO și cel de-al 15-lea Congres al E.D.E. - Asociatia Europeana a Directorilor de Institutii pentru persoane vârstnice din Europa. Peste 1300 de profesioniști s-au întrunit în pentru a împărtăși experiențe, a stabili noi legături și a crea viitorul îngrijirii pe termen lung în Europa. 

Conferința internaționala in domeniul ingrijirilor pe termen lung "Directorul centrului de ingrijire intre prezent si viitor. Presiuni, concesii, compromisuri și soluții". Torun, Polonia, 27-29 septembrie 2017

Publicat la 10 Mai 2017

Va semnalam cea de-a 20-a Conferinta internationala in domeniul ingrijirilor pe termen lung organizata de catre Fundatia TZMO organizata in simbioza cu cel de-al 15-lea Congres International E.D.E European Association for Directors and Providers of Long-Term Care Services for the Elderly ce va avea loc la Torun, in Polonia in perioada 27-29 septembrie 2017

Evenimentul este, prin anvergura sa, cel mai important eveniment de acest fel organizat pana acum.

Adunarea Generala E.D.E. European Association for Directors and providers of long – term care for the Eldery. Bratislava, 31 martie – 1 aprilie 2017

Publicat la 10 Mai 2017

Evenimentul a reunit reprezentanții asociațiilor naționale membre E.D.E., din 19 țări europene.

Întâlnirea a debutat cu urarea de bun venit a Președintelui Republicii Slovaciei și aprecierea domniei sale pentru activitatea desfășurată de toate țările membre E.D.E. pentru creșterea calității vieții persoanei vârstnice.

Directorii de Centre rezidențiale. Competențe, responsabilități și limite în exercitarea profesiei. Iasi, 3-4 februarie 2017

Publicat la 09 Mai 2017

Asociația Directorilor Instituțiilor pentru Vârstnici România s-a reunit la Iași, în parteneriat cu Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” , Facultatea de Filosofie și Științe Social-politice și Bella România, în perioada 3-4 februarie 2017, in cadrul unui eveniment cultural ce a reunit aproximativ 50 de invitați, profesori universitari, directori și antreprenori de cămine pentru persoane vârstnice.

Workshop național ”Sistemul de îngrijire pe termen îndelungat. Prectici, provocări și perspective”. Iași, 24 – 25 octombrie 2016

Publicat la 08 Mai 2017

Evenimentul organizat de Facultatea de Filosofie și Științe Social – Politice Iași, Departamentul de Sociologie și Asistență Socială,  în parteneriat cu  Asociația Directorilor Instituțiilor pentru Vârstnici (A.D.I.V.) România și Compania Bella România, a reunit directori ai instituțiilor cu profil social și medical ce se adresează persoanelor vârstnice și celor cu dizabilități.

Adunarea Generala a Consiliului Director A.D.I.V. Brasov, 20 noiembrie 2016

Publicat la 08 Mai 2017

Scopul principal al întâlnirii a fost acela de a constitui un nou Comitet de conducere  și comisiile de lucru pentru cele trei departamente de activitate: formare profesională (activitate de cercetare sociologică și profesionalizarea directorilor), operațional (legislație, standarde, acreditări și licențiere servicii) și finanțare (subvenție MMPVPS, proiecte de finanțare nerambursabilă din fonduri europene sau din fonduri județene, locale și parteneriate cu ONG-uri din străinătate).

Simpozionul internațional ”Tineretul creștin și persoanele vârstnice. Preocupări, strategii și modele de bună practică pentru un schimb intergerațional eficient”. Hârja, 1-2 octombrie 2016

Publicat la 08 Mai 2017

În contextul anului omagial dedicat de către Patriarhia Română educației religioase a tineretului creștin și a împlinirii unui deceniu de activitate socială a instituției de la Hârja, în parteneriat și cofinanțarea Consiliului Județean Bacău și Bella Impex România, a avut loc ediția a IV-a a Simpozionului internațional  organizat de Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”: ”Abordarea integrată – model al furnizării serviciilor socio – medicale.

Conferinţa Bella Impex Romania "Serviciile de îngrijire pe termen lung şi schimbările demografice". Predeal, 4-6 aprilie 2016

Publicat la 08 Mai 2017

Conferinţa anuala organizata de catre Bella Impex Romania "Serviciile de îngrijire pe termen lung şi schimbările demografice" a reunit la Predeal lideri și formatori de opinie, reprezentanţi şi membri ai Organizaţiei Europene de îngrijire pe termen lung a persoanelor vârstnice (“European Association of Directors and Providers of Long-Term Care for  the Elderly”, E.D.E.), Preşedintele A.D.I.V.