În Romania, ca si in Europa, oamenii trăiesc din ce in ce mai mult, iar specificul si dinamica structurilor familiale denotă schimbari semnificative intr-un context socio-economic complex.

 Acest fapt are un efect considerabil si imediat asupra sectoarelor de sănătate și de îngrijire pe termen lung din cadrul comunității. Drept urmare, asa-zisele camine de batrani si centrele de îngrijire medicală, din toata țară, sunt supuse provocării de a propune servicii de înaltă calitate la un cost rezonabil, confruntandu-se cu aceleași solicitări. Pentru a analiza, împreună, nevoile de îngrijire și de asistență ale cetățenilor noștri vârstnici si pentru a cauta solutii, directorii mai multor centre de ingrijire si presedintii unor asociații s-au reunit sub umbrela Asociatiei Directorilor Institutiilor pentru Varstnici (A.D.I.V.) din Romania, fondata in anul 2008 la Targu Mures.

Obiectivul principal al asociatiei este consolidarea schimbului constructiv de experienta și bune practici in domeniul managementului serviciilor de ingrijire si de asistenta a varstnicilor, atat la domiciliu cat si in regim rezidential, in sectorul privat si in cel public, in vederea imbunatarii calitatii vietii beneficiarilor.

Interesul primar al asociatiei este cresterea profesionala a membrilor dar si dezvoltarea unei comunitati profesionale reprezentative, implicata activ in domeniu.

A.D.I.V. este membra si reprezinta Romania la E.D.E. European Association for Directors and Providers of Long-Term Care Services for the Elderly (Asociatia Europeana a Directorilor Institutiilor pentru Persoanele Varstnice) infiintata pe 6 aprilie 1989, in Luxembourg. 

Consiliul Director:

Cerasela Maria Măciucă
Președinte

Director Caminul pentru Persoane Varstnice al Municipiului Bucuresti Academician Nicolae Cajal

BUCURESTI

Monika Caracudă
Vicepreședinte

Director Centrul socio-medical "Residenza Mario Francone"

Bra, ITALIA 

Adela Maria Cerghizan
Vicepreședinte

Presedinte Asociatia Beautiful Life

Manager Centrul Rezidential pentru Seniori “Casa Bunicilor”

Cristesti, Jud. MURES

Ilarion Mâță
Vicepreședinte

Presedinte Asociatia “Sf. Voievod Stefan cel Mare - Harja”
Harja, Jud. BACAU

Anca Diana Maftei
Membru consiliu director

Centrul Diecezan Caritas Iasi

Director Domeniu Varstnici și Persoane cu Dizabilitati

Iasi, Jud. IASI

Victor Dragomir Ionită
Membru consiliu director

Director

BUCURESTI

Adrian Constantin Frunză
Membru consiliu director

Director

Marton Iuhos
Membru consiliu director

Presedinte Asociatia de Caritate "Casa Providenta"

Director Caminului pentru Seniori "Casa Providenta"

Cluj-Napoca, jud. CLUJ

Vencel Magyari
Membru consiliu director

Caritas Alba Iulia

Director Caminul de batrani „Sf. Elisabeta”

Gheorgheni, Jud. HARGHITA

Daniel Cătălin Necula
Membru consiliu director

Presedinte Asociatia Ortodoxa Filantropia Berca

Director al Caminelor de batrani Filantropia

Berca, judetul BUZAU

Marius Corneliu Sima
Membru consiliu director

FUNDATIA ROMANA ALUTUS

Centrul rezidential RELAXBALNEO

Ramnicu Valcea, Jud. VALCEA

SCOP

Considerand ca este o asociatie profesionala de interes public, A.D.I.V.  isi propune:

  • Profesionalizarea conducatorilor de centre de ingrijire si asistenta a varstnicilor si cresterea lor profesionala continua prin campanii de informare, evenimente stiintifice, cursuri etc.
  • Colaborarea interprofesionala, schimburi de experiente, idei si bune practici in scopul ridicarii nivelului actului administrativ la standarde performante
  • Sensibilizarea factorilor de decizie pentru dezvoltarea acelor politici care ar facilita  managementul optimal al unitatiilor de ingrijire cu scopul cresterii calitatii vietii rezidentilor.
  • Actiuni de lobby pentru incurajarea unei retele profesionale
  • Stabilirea unor relatii si contacte cu organizatii, institutii, asociatii din tara si strainatate cu profil identic sau asemanator in vederea colaborararilor si conlucrarea la proiecte comune. Instruirea personalului privind abilitatiile specifice preocuparilor de ingrijire pe lunga durata, la nivel local sau international.
  • Participarea la congrese, mese rotunde, colocvii in care se vor putea: afla ultimele informatii in domeniul profesional (ex. indicatori de referinta pentru cresterea calitatii vietii din camine); facilita legatura cu persoane din aceleasi sfere de interes; discuta cu furnizori specifici care pot prezenta cele mai bune oferteale produselor specifice (materiale conumabile) si cela mai noi tehnologii

Invitam directorii interesati sa devina membrii ai acestei asociatii sa se adreseze Asociatiei prin intermediul sectiunii "Contactati-ne".

Statutul A.D.I.V. 

Asociatia A.D.I.V. a fost infiintata in anul 2008 si este inregistrata in Registrul Asociatiilor si al Fundatiilor, aflat la grefa Judecatoriei Targu Mures, sub nr. 52/2008 . CUI: 13496993